Pastinaaksoep met gedroogde serranoham, geroosterde hazelnoten en witte wijn

Gisteren kwamen vrienden gezellig eten en serveerden we onder andere deze pastinaaksoep, met gedroogde serranoham, witte wijn en geroosterde hazelnoten.

Nodig voor 4 personen:
1  pond pastinaken geschild in stukken (+ 2 pastinaken over de lengte in 8en gesneden)
zout en peper
3 grote tenen knoflook in de vlies
olijfolie
750 ml kippenbouillon
1 dl kook/ slagroom
4 mooie plakken serranoham
80 gram hazelnoten in vijzel gestampt
1/2 el citroensap
gehakte peterselie
Bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden, leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
Doe in de kom de stukken pastinaak en de repen pastinaak en knoflook, giet er een scheut olijfolie extra vergine over, maal er wat zout en peper over en schud om. Verdeel de pastinaak met de knoflook over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groenten 35 minuten in de oven op 200 graden, haal de repen pastinaak eruit bij 20 minuten baktijd en houd warm in aluminiumfolie.
Stort na de roostertijd de rest van de pastinaak in een pan, druk de knoflook uit hun jasjes en doe ze erbij. Voeg er de kippenbouillon bij, de room en het citroensap, pureer de soep met de staafmixer of foodprocessor.
Proef of de soep goed op smaak is. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Serveren: doe de soep over in een schenkkan en giet de soep in vier voorverwarmde diepe borden (giet er kokend water in). Leg in ieder bord soep vier repen pastinaak, wat van de geroosterde hazelnoten en de gehakte peterselie.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.