Ovenschoteltje: crumble met pompoenpitten, op mango, appel, gedroogde abrikozen en blauwe bessen

Een crumble is natuurlijk altijd lekker, maar voor het 100e dagmenu wordt nu wel wat meer van me verwacht. En kan me er natuurlijk nu niet makkelijk af gaan maken met zomaar een crumble. ik heb er een bijzondere crumble van proberen te maken en volgens mij is dat helemaal gelukt.

Voor de vulling:
6 gedroogde abrikozen in stukjes
1/2 appel in stukken
1/4 mango in stukken
1 klein handje blauwe bessen
20 gram walnoten

voor de crumble:
1/2 el kokosolie met kokossmaak
30 gram havermout gemalen tot meel
1 tl honing
20 gram pompoenpitjes

optioneel: Griekse yoghurt

bereiding: vet een ovenschaaltje in met wat kokosolie. Schep er het fruit in. Maak met je handen een kruimelig deeg van de ingrediënten voor de crumble en druk op het fruit in het ovenschaaltje. Zet het schaaltje gedurende 35 minuten in een oven van 180 graden. Lekker met een klodder Griekse yoghurt van 2% vet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*