Dagmenu 20

Het ontbijt; bestond vandaag uit 40 gram havermout die ik gisteravond al in 2 dl amandelmelk had laten weken. Vanmorgen daar aan toegevoegd; 30 gram walnoten 35 gram dit tesamen met blauwe bessen en honing.

Lichte Lunch; mozzerella met oranje snacktomaatjes en basilicum. Daarbij een glas versgeperste sinaasappelsap.

Tussendoor; verse muntthee, en mineraalwater met schijfje citroen, handje wasabi-nootjes en een notenballetje

We waren laat terug uit Den Bosch, en de broccoli die ik eigenlijk voor de curry van vandaag had gepland, had ik gister al door de Quinoa heen gedaan. Dus nu wat anders met de kipfilet verzinnen, we hadden nog ruim een kilo rode paprika’s liggen voor 1 euro van de Markt. Ik besloot om een soort van Stroganoff te maken;

voor 4 personen:
500 gram kipfilet in stukjes kort gebakken met zout een
1 el Turkse zoete paprikapoeder (indien niet te krijgen kan milde paprikapoeder ook) ,
peper en zout tot de kipfilet net gaar.is
Uit de pan scheppen en warm houden onder alu-folie.
750 gram paprika’s in reepjes bakken in ongeveer 25 minuten bakken tot ze zacht zijn.
1/2  Spaanse peper en
2 tenen knoflook gehakt toevoegen en
1  bosje lente-uitjes en bak mee met 2 grote el zoete paprikapoeder voeg na vijf minuten
4 ontvelde trostomaten aan toe zonder zaadlijsten in blokjes  1/2 kippenbouillontablet,
1,5 dl Soja Room met
4 grote el volvette Griekse Yoghurt (vette gaat niet in de schift), nog 10 minuten zachtjes laten sudderen,de gebakken kipstukjes meewarmen en serveren met pasta of rijst,
lekker met een salade.

Tussendoor; Koffie met twee notenballetjes

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*