Pittige krokante tofu met aubergine, mango en zwarte peper

Dit gerecht heb ik gemaakt door een recept van Ottolenghi van ‘Plenty’ aan te passen naar eigen smaak door twee recepten gedeeltelijk samen te voegen.
Ik maakte het met volkoren noodles, het gerecht viel super in de smaak bij mijn vriendin, waarvoor ik het maakte. Vooraf had ik deze dim-summetjes, en zoete aardappelsoep.
Tofu is doorgaans vrij laf van smaak en slap van structuur. Door het te husselen met maizena en in een laagje olie te frituren krijgt het een lekkere bite.
Wanneer je dit ooit maakt, blijft het een van je favorieten op vegtarisch gebied daar ben ik van overtuigd.

nodig voor twee personen:
voor de knapperige tofu:
250 g tofu in blokjes
2 el maizena
zout en peper
4 el arachaide-olie
aluminiumfolie

voor de groenten:
2el olijfolie
1el roomboter
400 g aubergine in blokjes
1 witte ui gesnipperd
8 bosuitjes in ringen
6 tenen knoflook in dunne plakjes
2 1/2 cm geraspte gember
2 el ketjap manis
2 el sojasaus
2 el limoensap
2 el water
1 el sambal badjak
1 el bruine suiker
1/2 mango in blokjes
zwart gemalen peper

voor de noodles:
100 g volkoren noodles (Go-Tan)

garnering:
vers gehakte koriander

bereiding: hussel de blokjes tofu om met de maizena, zout en peper en frituur in een klein laagje arachaide-olie in een klein koekenpannetje gedurende vijf minuten tot ze iets bruin en knapperig zijn. Laat uitlekken in vergiet met een stuk keukenpapier onderin. Wikkel de tofublokjes in aluminiumfolie.
Verhit de olie met de roomboter in een anti-aanbakpan en fruit de ui en knoflook tot deze zacht is, zet het vuur hoog en doe er de aubergine, bosui en gember bij en bak al omscheppend zo’n vijftien minuten. Doe er de ketjap, sojasaus,limoensap,water,sambal badjak, bruine suiker bij en bak nog tien minuten op hoog vuur. Doe er nu de mangoblokjes bij en de tofu-. Maak op smaak met flink veel zwarte peper. Warm door, en laat intussen de noodles wellen in kokend water, dit proces duurt doorgaans zo’n vier minuten.
Garneer met gehakte koriander.

Inspiratiebron: ‘Plenty’ van Ottolenghi

2 Comments

  1. Monique van Mil

    Ik vond het een super gerecht Hedwig! Alle gangen waren bijzonder lekker en kleurrijk! Mijn complimenten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.