pindasoep met Chinese groenten

pindasoep met Chinese groenten

Bij deze pindasoep met Chinese groenten eet je je vingers op, zo lekker is deze pindasoep. Hij is erg simpel te maken en heerlijk zowel om te eten als lunch, of als lekker stevige maaltijdsoep. Voor deze pindasoep gebruikte ik deze pindakaas. Nieuwsgierig geworden naar andere soeprecepten? kijk dan eens hier.

Voor de pindasoep:
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 cm verse gember geraspt
2 tenen knoflook geperst
1/2 el sambal badjak (let op: niet alle merken zijn vegetarisch)
4 el onbewerkte pindakaas (b.v. AH 100% pure pindakaas)
4 el ketjap manis
2 el limoensap
1/2 zakje santen (van deze verpakking bv)
7,5 dl kruidenbouillon
1 dl kokosmelk
21/2 dl heet water

topping:
1 el olijfolie
200 g Chinese roerbak groenten
4 el seroendeng
gehakte koriander

erbij:
kroepoek

bereiding pindasoep: fruit de ui, gember en knoflook in de olie gedurende tien minuten in een kookpan. Voeg er dan de sambal en pindakaas aan toe samen met de ketjap, limoensap en palmsuiker. Roer er dan geleidelijk heet water aan toe. Voeg ook de kokosmelk toe. Het resultaat moet een soep zijn die nog wel iets lobbig is maar zeker niet te dik. Laat nog even op laag vuur doorkoken terwijl je blijft roeren. Vind je hem te dik, doe er dan nog wat vocht bij, is de soep te dun naar je smaak, dan kun je er nog wat pindakaas aan toe voegen. Proef of je de soep goed op smaak vindt, voeg anders nog iets van bovenstaande ingrediënten naar keus toe.

bereiding groenten: roerbak de groenten in de olie in een anti-aanbakpan
Tot beetgaar.

Verwarm de borden of kommen door er voor gebruik kokend water in te gieten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.