Pompoensoep met mangochutney

Deze pompoensoep met mangochutney, is de lekkerste pompoensoep die ik ooit gegeten heb. Ik kreeg het bij een vriendin van me die dit recept uit het maandblad de ‘Elle’ heeft gemaakt. Ik heb onbescheiden om een tweede portie gevraagd, ondanks dat er ook nog een hoofdgerecht moest komen.
Deze heerlijke pompoensoep wil ik maar wat graag met jullie delen

nodig voor 4 personen:
3 el olie
1 ui, gesnipperd
2 geperste tenen knoflook
Stukje gember van 2 cm
1 el milde rode curry pasta (Thai)
200 gram tomatenblokjes met vocht
1 kilo oranje pompoen in stukjes (schillen hoeft niet, wel de draden en zaadjes verwijderen)
4 dl groenten-bouillon
200 ml Thaise kokosmelk
4 el mangochutny
Versgemalen peper, zeezout

Bereiding:
Verhit 3 el olijfolie en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg gember, currypasta, pompoen en tomatenstukjes toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken tot de pompoen zacht is.
Klop de kokosmelk een met een kleine garde door (laat wat achter voor de garnering van de soep) en voeg bij de soep en roer er de mangochutney door. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, en voeg wat heet water toe wanneer je de soep te dik vindt.
Schep de soep in kommen en garneer met wat kokosmelk en verse koriander.

2 reacties

  1. Claudia Lanna

    We hebben vandag de pompoensoep met mangochutney gedaan en lekker gegeten!
    Dank je wel voor de recept! Echt de lekkerste pompoensoep!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.