Pompoensoep met mangochutney

Deze Pompoensoep met Mangochutney, is de lekkerste pompoensoep die ik ooit gegeten heb. Ik kreeg het bij een vriendin van me die dit recept uit het maandblad de ‘Elle’ heeft gemaakt. Ik heb onbescheiden om een tweede portie gevraagd, ondanks dat er ook nog een hoofdgerecht moest komen.
Deze fántastische Pompoensoep wil ik maar wat graag met jullie delen

nodig voor 4 personen:
6 el olie
1 ui, gesnipperd
2 geperste tenen knoflook
Stukje gember van 2 cm
1 el milde rode curry pasta (Thai)
200 gram tomatenblokjes
1 oranje pompoen in stukjes (schillen hoeft niet, wel de draden en zaadjes verwijderen)
1 liter groentebouillon
200 ml Thaise kokosmelk
4 el mangochutny
Versgemalen peper, zeezout

Bereiding:
Verhit 3 el olijfolie en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg gember, currypasta, pompoen en tomatenstukjes toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken tot de pompoen zacht is.
Voeg de kokosmelk toe aan de soep en laat nog wat achter om over de soep te lepelen als garnering. Pureer de soep met de staafmixer en roer er de mangochutney door.
Schep de soep in kommen en garneer met wat kokosmelk en verse koriander.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.