Van deze pompoensoep met mangochutney kan ik wel zeggen dat die de lekkerste pompoensoep is, die ik ooit gegeten heb. Ik kreeg hem voor het eerst bij iemand die dit recept uit het maandblad ‘Elle’ had gemaakt. Ik heb onbescheiden om een tweede portie gevraagd, ondanks dat er ook nog een hoofdgerecht moest komen.
Deze heerlijke pompoensoep wil ik maar wat graag met jullie delen, zo lekker !! Vooral zodra de ‘r’ in de maand komt neemt de behoefte aan verwarmende soepen weer toe.
Er zijn vele variaties op pompoensoep, ook ik heb verscheidene recepten van pompoensoep op mijn site staan.
nodig voor 4 personen:
3 el olie
1 ui, gesnipperd
2 geperste tenen knoflook
Stukje gember van 2 cm
1 el milde rode curry pasta (Thai)
200 gram tomatenblokjes met vocht
1 kilo oranje pompoen in stukjes (schillen hoeft niet, wel de draden en zaadjes verwijderen)
4 dl groenten-bouillon
200 ml Thaise kokosmelk
4 el mangochutny
Versgemalen peper, zeezout
Bereiding:
Verhit 3 el olijfolie en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg gember, currypasta, pompoen en tomatenstukjes toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken tot de pompoen zacht is.
Klop de kokosmelk een met een kleine garde door (laat wat achter voor de garnering van de soep) en voeg bij de soep en roer er de mangochutney door. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, en voeg wat heet water toe wanneer je de soep te dik vindt.
Schep de soep in kommen en garneer met wat kokosmelk en verse koriander.
Bedankt voor het recept! Inderdaad een van de lekkerste pompoensoepen die ik ooit heb gegeten.
We hebben vandag de pompoensoep met mangochutney gedaan en lekker gegeten!
Dank je wel voor de recept! Echt de lekkerste pompoensoep!
Lekker is deze hè? Fijn dat je m zo lekker vond ?