Ik maakte een ovenschotel met groenten en gerookte mozzarella. Hiervoor roosterde ik de groenten eerst, en door de schotel ging nog een verse tomatensaus. Gerookte mozzarella is te koop bij de ah (dit product) of bij de Sligro. Je kunt er ook gewone mozzarella voor gebruiken. Voor meer lekkere schotels met geroosterde groenten kijk hier.
Voor deze ovenschotel met groenten en gerookte mozzarella heb je nodig:
voor twee personen:
2 el olijfolie
1 aubergine in halve plakken
1 courgette in halve plakken
1 rode paprika in stukken
zout & peper
1 vel bakpapier
voor de tomatensaus:
2 el olijfolie extra vergine
1 rood uitje gesnipperd
1 teen knoflook geperst
150 g snacktomaatjes in tweeën
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl oregano
Voor de pasta:
150 g pasta
200 g scamorza (gerookte mozzarella) sligro, AH, kaasspeciaalzaken
aluminiumfolie
bereiding geroosterde groenten: schud de groenten om met de olijfolie in een kom. Spreid de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groenten een half uur op 200 graden. Houd de oven na het roosteren op 200 graden voor de ovenschotel.
bereiding tomatensaus: fruit de ui en knoflook in een kleine braadpan gedurende vijf minuten. Bak de tomaatjes een paar minuten mee, en voeg er de tomatenpuree aan toe met drie blikjes water. Laat zachtjes pruttelen gedurende een kwartiertje.
Kook intussen de penne volgens gebruiksaanwijzing.
bereiding ovenschotel: roer de gare penne door de saus, samen met de geroosterde groenten en doe in een ovenschaal.
Snijd de gerookte mozzarella in plakjes en verdeel over de pasta.
Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie (om te voorkomen dat de pasta uitdroogt) in de oven gedurende 20 minuten. Hierna nog even tien minuten zonder folie terugzetten.