Vanavond Jamaicaanse Kip uit de oven met Mexicaanse rijst gemaakt.
Ontbijt; pompoen-pannenkoekjes van 200 gram gekookte pompoen, 30 gram boekweitmeel, eitje en wat amandelmelk, met staafmixer. Lekker met honing en 30 gram gemalen amandelen.
Daarbij een glas verse jus d’orange en koffie
Lunch; cracker met 1/2 avocado met zout en chilivlokken. en een stukje pompoentaart wat over was van gister.
Tussendoor; bakje biogardeyoghurt met appeltje in stukjes met kaneel en wat amandelen
Diner; Jamaicaanse kip uit de oven met Mexicaanse rijst.
Start met de marinade voor de kip.
Benodigdheden:
1 el. pimentpoeder
1 el. versgemalen peper
1 el. gedroogde chilivlokken (of bijv. cayenne peper naar smaak)
1 el. bruine suiker
2 el. honing
1 fijngesneden rode peper
1 fijn geperste teen knoflook
1 halve el. gemberpoeder
2 lente uitjes in dunne ringetjes
Flinke scheut olijfolie
Meng al bovenstaande ingrediënten en wrijf de kip er goed mee in.
Ik gebruik voor bovenstaande hoeveelheden 6 kip drumsticks.
De kip wordt hoe langer je hem marineert, hoe lekkerder.
Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht).
De kip gaat nu eerst voor 35 minuten de oven in.
Na 35 minuten voeg ik er gesneden Turkse pepers en feta aan toe en dan gaat de kip nog eens 10 minuten de oven in.
Ik kies nu voor een combinatie van hete lucht en grillen. (Wordt de kip te donker, dan kun je de temperatuur wat verlagen).
Het is trouwens altijd even gokken hoe pittig die Turkse pepers zijn. De ene keer namelijk helemaal niet en zijn ze meer te vergelijken met een paprika, en een andere keer juist weer wel. Wat je het beste kan doen is even proeven met het puntje van je tong. Dan kun je inschatten hoeveel je er wilt gebruiken zonder dat het te pittig wordt!
Hierbij rijst met gebakken paprika’s, lentebuitjes en knoflook, er een el tomatenpuree aan toevoegen met wat bouillon, daar 300 gram gare rijst doorheen met wat rozijnen en koriander
Tussendoor; koffie met stukje pure chocolade