Stoofperen in drie recepten

Stoofperen in drie recepten

Stoofperen zijn met meerdere gerechten te combineren, zowel bij desserts als bij hartige gerechten. Vandaag combineerde ik stoofperen in drie recepten.
Alhoewel stoofperen de hele winter natuurlijk heerlijk zijn, hebben stoofperen vooral een zweem van kerstigheid om zich heen hangen. De generatie van de jaren 80/ 90 zuchten en steunen vaak bij alles wat langer op het vuur moet staan dan een half uur. Maar, het gaat zijn gang wel, je hoeft het vuurtje onder de pan niet telkens op te stoken, dus generatie ‘makkelijk in de keuken’ maak ze eens, die lekkere stoofperen. Koop het liefst Gieser Wildeman, een prachtige roodkoker. De Saint Rémy, een andere soort, is ook lekker maar wordt niet zo mooi rood.

Ik combineerde deze stoofperen in drie recepten onder andere in een filodeegtaartje met ricotta en blue stilton, bij stoofschotel van sukadelappen met zuurkoolstamppot, en als dessert met hangop.

voor de stoofpeertjes
12 kleine stoofpeertjes geschild met steeltje eraan
1/2 liter Ruby port
2 sinaasappels daarvan het sap
2 kaneelstokjes
20 g suiker
2 el maizena en twee el water

voor) bereiding stoofpeertjes: zet de stoofpeertjes op met de port, suiker, kaneelstokjes, en sinaasappelsap en laat ze na dat het kookpunt is bereikt,3 uur zachtjes koken, tot de peertjes mooi rood zijn.
Haal de stoofperen met een schuimspaan uit het vocht, en bind de saus met twee flinke el maizena in kommetje met het water.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.