Zoete aardappelsoep met bleekselderij

Zoete aardappelsoep met bleekselderij

Deze zoete aardappelsoep met bleekselderij is zalig met naanbrood die je lekker dik besmeerd met kruidenroomkaas ?
Heerlijk verwarmend na een fikse winterwandeling.
Kijk voor meer soepen eens hier
Voor deze zoete aardappelsoep met bleekselderij heb je nodig:

nodig voor 4 personen:
3 el olijfolie
800 g zoete aardappel in kleine stukken
zeezout
300 g bleekselderij (de oppervlakkige draden eraf schaven ) in stukken van 2 cm
1 rode ui in grove stukken
2 tenen knoflook zonder vel
750 ml bouillon naar keuze of 1 liter, kijk eerst of de soep goed op dikte is
1 el mascarpone
1/2 rode ? peper zonder zaadlijst
4 el gehakte koriander
1 vel bakpapier

bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Hussel in een kom de zoete aardappel in stukken om met de olijfolie, en de bleekselderij. Spreid ze over de bakplaat en leg er de ui en knoflook tussen. Rooster de groenten gaar in 40 minuten. Doe de geroosterde groenten in een kleine braadpan samen met derhalve gehakte rode peper en de koriander.
Pureer met de staafmixer of in de blender tot soep ?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.