Salade met gegrilde gele courgette

Deze salade met gegrilde gele courgette, roma-tomaatjes en pijnboompitjes, kun zowel als lunch als voorgegerecht eten.
Heerlijk is het wanneer je buiten kunt eten, je voelt je met mooi weer een blijer mens vind ik altijd,

Je hebt nodig voor 2 personen:
1 courgette in repen afgeschaafd met kaasschaaf
olijfolie
20 kleine zoete Roma-tomaatjes doormidden gesneden
1 zakje baby-leaf sla
50 gram pijnboompitjes geroosterd
5 el extra vergine olijfolie
11/2 el witte balsamico
1 tl honing
peper en zout
verse basilicum

Bereiding: kwast een grillpan in met olijfolie en gril de courgette-linten om en om tot er grill-streepjes op verschijnen. Grill daarna de tomaat-helften.
Laat afkoelen naar lauw. Verdeel de baby-leaf sla over twee diepe borden, drapeer er de courgette over en de tomaatjes.
Klop een sausje van de olijfolie, witte balsamico, honing, peper en zout, en druppel over de salade. Rol een stuk of tien basilicumblaadjes in een rolletje en snijd er kleine reepjes van, verdeel speels over de borden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.