Speltbroodje met fetacrème, rode paprika, tomaatjes en mini-basilicum
Fetacrème, we aten het voor het eerst in Griekenland. Heerlijk onderdeel van Mezze, echt mijn lievelingsluch daar. Ik bestel het bijna iedere dag, óf als lunch, óf s’avonds als voorgerecht wanneer we in Griekenland zijn.
Natuurlijk ging ik er thuis mee aan de slag, en maakte van deels roomkaas, deels feta een crème wat er heel goed bij in de buurt komt. Ik belegde er bovenstaand broodje mee.
Nodig voor twee personen:
4 el roomkaas (Lidl, classic)
1/3e pakje feta
1 tl oregano of verse dille
2 liefde & passiebroodjes spelt (AH)
voor de topping:
1/2 rode puntpaprika in reepjes
20 gekleurde snacktomaatjes doormidden gesneden
mini basilicum (soms te koop bij de lidl (zie foto)
bereiding: prak de ingrediënten voor de spread door elkaar en beleg er twee doorgesneden broodjes mee. leg er de paprika en tomaatjes op en garneer met de mini-basilicum. Simpel maar erg lekker