Granola is erg lekker om als ontbijt te eten met yoghurt en fruit, heel simpel te maken en hoewel je de hoeveelheden in het recept kunt volgen, kun je het ook gewoon op gevoel doen. Dit is voor een grote bak vol. Genoeg voor twee personen voor een hele week, ook een handje tussendoor is erg lekker.
Ik heb ongeveer voor dit recept gebruikt:
150 gram havermout
75 gram walnoten iets grof gehakt
75 gram gemengde ongezouten noten iets grof gehakt
6 el honing
1 el kokosolie
75 gram gele rozijnen (laatste 10 minuten er pas bij doen, anders worden ze hard is mijn ervaring)
Bereiding: verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle droge bestanddelen (behalve de gele rozijnen) in een kom. Verwarm de honing met de kokosolie in een steelpan en giet erbij in de kom.
Roer door met een pollepel en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg er na 15 minuten de gele rozijnen aan toe en roer door. Bak de granola zo’n 20 minuten in de oven, controleer tussendoor of deze niet te donker kleurt en schep om de 10 minuten even door. Laat de granola volledig afkoelen, en doe dan in een goed afsluitbare bak.
Lekker met yoghurt en vers fruit.