Knolselderijsoep met desemboterham en boerenkoolpesto

Deze soep komt van Jamie Olivier.

Voor de soep voor 4 personen heb je nodig:
20 gram boter
1 el olijfolie
700 gram knolselderij (doe maar gewoon een hele knol?)
5 takjes tijm en wat blaadjes
3 tenen knoflook, gepeld en geplet
1 laurierblaadje
1 l bouillon
50 gram walnoten
200 ml kookroom

Bereiding:
Smelt boter met olie in een grote pan. Voeg knolselderij in blokjes, takjes tijm en knoflook toe. Bak dit mengsel 10 minuten.
Voeg laurier en bouillon toe, laat 20 minuten koken, tot de selderij zacht is. Verwijder de laurier.
Mix de soep glad met de staafmixer, rooster de walnoten in een pan. Roer de room door de soep. Bestrooi de soep met noten, wat olijfolie en tijmblaadjes.

Boerenkoolpesto (bron: Fransesca kookt):
Nodig voor twee potjes:
100 gram boerenkool
60 gram parmazaanse kaas
1 teentje knoflook
30 gram cashewnoten, ongezouten
30 gram walnoten, ongezouten
sap van 1/2 (kleine) citroen
200 ml olijfolie
zeezout
witte peper

Bereiding:
Blancheer de gewassen boerenkool 3 minuten in kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp daarna het resterende water met je handen eruit.
Hak de noten en de parmazaanse kaas grof en meng met de boerenkool, cashewnoten, walnoten, citroensap en 150 ml olijfolie in de keukenmachine. Maal fijn tot een pesto. Voeg extra olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zeezout en witte peper.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*