Warm rood fruit met crumble

Warm rood fruit met crumble

Dit dessert van warm rood fruit met crumble is heerlijk met een lekkere bol ijs. Ik maakte er een vegan versie van. Dit vegan vanille ijs is werkelijk heerlijk, en verkrijgbaar in meerdere supermarkten.Het heeft door de heerlijke zachte smaak mijn voorkeur boven gewoon vanille ijs.
Wil je roomboter gebruiken en normaal vanille-ijs, helemaal prima.
Alhoewel ik niet echt een dessert fan ben is dit toch echt wel heerlijk comfortfood, ook lekker om bij de koffie op te lepelen na een koude winterse wandeling. Kijk voor andere dessert-opties ook eens hier.
Je hebt nodig voor dit dessert van warm rood fruit met crumble:

voor vier personen:
200 g diepvries frambozen
200 g diepvries bramen
200 g diepvries blauwe bessen
1 zakje vanille-suiker
40 g fijne kristalsuiker

voor de crumble:
100 g margarine in ijskoude blokjes
125 g bloem
snufje zout
60 g fijne kristalsuiker
1 tl geraspte citroenschil

4 platte ovenschaaltjes (diameter 14 cm , hoogte 3 cm))

erbij:
vegan vanille-ijs

bereiding fruit: last het fruit ontdooien in een metalen kom, door er kokend water over te gieten. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Doe het fruit weer terug in de kom en voeg er de vanillesuiker en fijne kristalsuiker aan toe.

bereiding crumble: verkruimel met de vingers in een kom alle ingrediënten voor de crumble tot kruimelig deeg.

opmaken schaaltjes: vet de vier ovenschaaltjes in met wat margarine.
Verdeel er het fruit over, met daar bovenop de kruim.
Zet de ovenschaaltjes 25 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Laat iets afkoelen en serveer lauwwarm met een bol vegan vanille-ijs

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.