Geroosterd volkoren brood met Griekse yoghurt, ansjovis tomaat en oregano

Heerlijk weer is het hier in het zuiden des lands. Het voorjaar hangt al in de lucht, en het daglicht is anders, het soort licht waarbij je huis zich van zijn meest heldere kant laat zien. Dat is dan weer de mindere kant ervan, dat je ziet dat je best eens wat meer zou mogen poetsen, de ramen bijvoorbeeld.
Dit heerlijke idee van geroosterd brood met Griekse yoghurt, ansjovis en tomaat kwam ik tegen bij Jolande Vos, van de Foodblog ‘I love Food & Wine’. Zij serveerde het als dit hapje. Ik heb er wat kleine aanpassingen in gemaakt en maakte er onderstaande lunch mee.

voor twee personen:
4 stevige volkoren boterhammen geroosterd
(1/2 teen knoflook)
4 volle el Griekse volle yoghurt
2 tl gedroogde oregano + 1/2 tl voor de tomaatblokjes
4 ansjovisfilets uit blikje
1 grote vleestomaat, ontveld en ontdaan van zaadlijst (bewaren voor tomatensaus) in blokjes
2 el extra vergine olie
zout en peper
rucola

bereiding: wrijf de geroosterde boterhammen in met de halve teen knoflook, wanneer je het op je werk eet, zou ik het achterwege laten.
Meng de Griekse yoghurt met de oregano, peper en iets zout (pas op met zout, de ansjovisjes zijn ook al zout)
Verdeel de yoghurt over de geroosterde boterhammen. Prak de ansjovis fijn, en verdeel over de yoghurt. Meng de tomaatblokjes met de 1/2 theelepel oregano, de olijfolie en wat zout en peper en verdeel over de yoghurt met ansjovis.
Garneer met rucola, je waant je in Griekenland.
Bron: I love Food & Wine

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.