Dit heerlijke voorgerechtje ‘Meloen brunoise met geitenkaas en sumak’ maakte ik van dit recept welke afkomstig is van deze prachtige Website ‘Hap en Tap’ Het is heerlijk !! Maar ik wilde toch graag een vegetarisch alternatief voor het spek. Vanwege het ziltige karakter van spek heb ik daarom gekozen voor sumak. Al zou kort gebakken zeekraal er ook goed bij smaken.
Voor de meloen koos ik een bakje ‘ready to eat meloen’ van 380 gram bij de ah. Dan heb je meteen een paar soorten en kleuren bij elkaar, handig toch?
Voor deze meloen brunoise met geitenkaas en sumak heb je nodig:
Voor twee personen:
voor de meloenbrunoise:
3/4 bakje ‘ready to eat meloen’ bakje ah (deze)
1/2 sjalot gesnipperd
1 tl dyomosterd
1 tl honing
2 el limoensap
1 el olijfolie
1/2 handvol basilicum fijn gesneden
1/2 chilipeper zonder zaad, gehakt
voor de plakjes geitenkaas:
6 plakken kaas van rolletje (bv deze)
1 vel bakpapier
sumak
gedroogde oregano
enkele takjes verse tijm
bereiding: vermeng de meloen met de sjalot en dressing in een kommetje. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de plakken geitenkaas over de met bakpapier beklede bakplaat, en bestrooi met sumak tussen duim en wijsvinger, gedroogde oregano, en wat blaadjes verse tijm.
Plaats de bakplaat zo’n 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
serveren: verdeel de meloensalade over twee mooie (rechthoekige)bordjes en leg daar met een spatel voorzichtig, op ieder bordje drie, de hete kaasjes op.
Garneer met een takje tijm
Bron: Hap & Tap, website vol geweldige recepten