Hartige taart met wortel, broccoli, tomaatjes en rode cheddar

Het is een veelvoud aan groenten in deze taart, het bulkt er letterlijk van. We aten het met zijn tweetjes als hoofdgerecht, en de volgende dag als lunch. Erbij aten we een frisse salade van ijsbergsla, tomaatjes, rode paprika, olijven, wat feta, en een dressing van olijfolie extra verdien en balsamico

Nodig voor vier porties
500 g wortels in plakken
500 g broccoli in roosjes, stronk in stukken
250 g snacktomaatjes
3 eieren
200 g rode cheddar (ah) gerapst
11/2 dl melk
peper & zout
1 teentje knoflook
6 plakjes ontdooid roomboter-bladerdeeg
1 vel bakpapier
blindbakvulling (gedroogde peulvruchten)

indien je er eenpersoons-taartjes van maakt:
1-persoons springvormpjes, verkrijgbaar bij de ah
blindbakvulling (gedroogde peulvruchten)
1 vel bakpapier

bereiding: blancheer de groenten, behalve de tomaatjes drie minuten en giet af in een vergiet. Vet een taartvorm van 24 cm in met boter en verdeel er zes plakken bladerdeeg ietsje overlappend over de rand. Snijd wat over de rand hangt af en plak daar waar geen deeg zit tot de vorm helemaal is bedekt. Prik er met een vork gaatjes in. Verfrummel het bakpapier en leg het op de bodem met bladerdeeg, stort er blindbakvulling in en bak 15 minuten voor in een oven van 200 graden. Haal de blindbakvulling eruit door het bakpapier bij vier punten te pakken. Bak de bodem zonder blindbakvulling nog vijf minuten.
Stort er de geblancheerde en uitgelekte groenten in. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak net peper en zout. Verdeel de geraspte cheddar over het over de groenten. Giet er het eimengsel over en plaats de hartige taart 40 minuten in een oven van 200 graden. Wanneer je vindt dat de taart te donker wordt, dek hem dan af met wat aluminiumfolie.

Dit kun je ook in 1-persoons springvormpjes maken. Klem hiervoor eerst een stuk bakpapier tussen bodem en rand en knip wat uitsteekt af.

3 Comments

  1. Leuk !! Laat je me weten wat je ervan vond?

  2. Dit ziet er goed uit, ik ga er eentje voor mijn familie klaarmaken tijdens de vakantie.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.