Zoete aardappelsoep van aspergebouillon

Zoete aardappelsoep van aspergebouillon

Deze zoete aardappelsoep van aspergebouillon, maakt ik van de kontjes en schillen van de asperges die we de dag erop zouden eten, en ik alvast geschild had.
Het gaf de soep net iets extra’s. De soep was onderdeel van een driegangenmenu waarbij ik ratatouille met gehaktballetjes en penne als hoofdgerecht serveerde en vegan ijs met sinaasappelsaus als dessert.
Voor deze zoete aardappelsoep van aspergebouillon heb je nodig:

voor twee personen:
verse linten en kopjes van kilo verse asperges
1 pot groentefond
1/2 rode of witte ui gesnipperd
750 g zoete aardappelen geschild en in stukjes
2 el limoensap
1 tl sambal oelek
1/2 bekertje plantaardige crème fraiche (deze)
eventueel nog wat heet water

bereiding: doe de fond samen met de kontjes en aspergelinten in een pan en breng deze aan de kook. Laat met deksel op de pan een half uurtje op een laag pitje trekken.
Giet de bouillon door een zeef in een andere pan en vis de kontjes eruit, en doe ze in een kommetje, deze heb je straks nodig, en pureer je straks samen met de soep. Droog de eerste pan uit met keukenrol en fruit de ui in de olie gedurende vijf minuten. Voeg er de stukken zoete aardappel aan toe en bak deze even mee. Blus af met de bouillon, en laat de zoete aardappelsoep twintig minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Pureer de soep daarna samen met de aspergekontjes in een blender (of eventueel met staafmixer) samen met het limoensap en de vegan crème fraiche.
Doe de soep weer terug in de pan en proef of de soep goed op smaak is.
Voeg er anders nog wat zout of peper of limoensap aan toe.
Vind je de soep te dik? Die er dan nog wat heet water bij
Serveer met gehakte peterselie of koriander

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.