Spaghetti bolognese van quorn en kastanjechampignons

Spaghetti bolognese was als kind een van mijn lievelingsgerechten. Ook nu eet ik het graag. Ik maak meestal de snelle versie zonder wortel en bleekselderij. Maar ja, er hoort in bolognesesaus rundergehakt of hoh gehakt, en omdat ik zo weinig mogelijk vlees probeer te eten probeerde ik het deze keer met quorn. Voor de rest van het gezelschap maakte ik het wel met rondergehakt.
Het smaakte anders uiteraard dan met gewoon gehakt, maar ik vond het wel heel lekker in combinatie met paddestoelen, tomatensaus en verse peterselie.
In een pakje zit 200 gram en is genoeg voor bolognesesaus voor vier personen, ook omdat je er ook nog paddestoelen en geraspte paranokaas door en op doet

Nodig voor vier personen:
2 el olijfolie
1 witte ui gesnipperd
2 geperste teen knoflook
200 gram quorn hachee
250 g kastanjechampignons in niet al te dunne schijfjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenstukjes
1 tl oregano
zout en peper
1 flinke hand basilicum gehakt
75 gram paranokaas geraspt
300 gram spaghetti
2 el extra vergine olie
zout

Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: fruit de ui en knoflook heel zachtjes op laag uur gedurende vijf minuten.
Doe er de quorn bij en zet het vuur hoog,bak gedurende vijf minutenen doe er de champignons bij en bak samen met de quorn nog vijf minuten op hoog vuur.
Doe er nu de tomatenpuree en de tomatenblokjes bij en voeg er een kop heet water aan toe tot de saus niet te dik en niet te dun is.
Laat de saus een kwartiertje stoven met het deksel op de pan en kook intussen de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Doe op het laatste moment de basilicum erbij.
Serveren: verdeel de pasta over de hete borden en garneer met wat basilicum. Zet de geraspte parano kaas erbij op tafel

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.