Pasta bolognese met chorizo

Pasta bolognese met chorizo

We kregen gezellig de jongste zoon gisteren op bezoek met zijn vriendin. Ik maakte voor hen pasta bolognese met chorizo. Erbij serveerde ik een salade met olijven en paprika.
Het is een variant op dezeĀ spaghetti Bolognese
Eigenlijk is de originele Bolognese met bleekselderij en wortel erdoor, een soort soffrito dus eigenlijk.
Voor deze pasta Bolognese met chorizo heb je nodig:

voor vier personen:
2 el olijfolie extra vergine
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook
200 g wortel in kleine blokjes
250 g chorizo in kleine stukjes
300 g biologisch rundergehakt
70 g tomatenpuree (Muti)
1 blik tomatenpulp (Muti)
1 glas Chianti of andere rode wijn
2 tl oregano
2 handen verse basilicum gesneden
verse Parmezaanse kaas
300 g tagliatelle of spaghetti

bereiding: fruit in een brede anti-aanbakpan de ui en knoflook samen met de wortel in de olijfolie gedurende vijf minuten. Doe er de chorizo bij, en fruit even mee. Voeg er het gehakt aan toe en bak op hoog vuur het gehakt tot rul. Doe er de tomaatjes bij en bak deze op hoog vuur mee. Voeg er de tomatenpuree, de tomatenpulp, de rode wijn en blik (van de tomatenpulp) warm water aan toe, samen met de oregano. En laat op spaarbrander langzaam stoven gedurende een half uurtje

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.