Snelle granola met gebakken banaan en romige kwark

Ik heb vanmorgen dit fantastische ontbijt gemaakt. Heel snel klaar, en lekker krokant wanneer het is afgekoeld. Wat wel een voordeel is van het bakken van granola in de oven, is dat de granola wat mooier gaat klonteren, waardoor je een lekkerder crunchy bite hebt. Maar dit is ook heerlijk en scheelt je enorm in tijd.
Ik maakte de granola met gebakken banaan en halfvolle kwark, maar Griekse yoghurt of geitenyoghurt kan natuurlijk ook. Net wat je wilt.

Je hebt nodig voor 1 persoon:
1/2 el olijfolie
1 banaan in de lengte doorgesneden

voor de granola:
1/2 el olijfolie
35 gram havermout
40 gram gehakte noten
1/2 el honing
2 grote lepels magere kwark, halfvolle kwark of Griekse- of geitenyoghurt

Bereiding: verhit de olie in de pan en bak op half hoog vuur de de banaan-helften in een anti-aanbakpannetje. Keer na een minuut de banaan-helften voorzichtig met een spatel en een lepel. Bak nu de andere kant een halve minuut. Bak in een andere anti-aanbakpan de ingrediënten voor de granola op hoog vuur, terwijl je blijft roeren met een houten lepel. Pas op voor verbranden. Doe dit tot de granola mooi bruin is en lekker gaat geuren, zet dan het vuur uit en doe de granola over op een ontbijtbord. Schep met een spatel en een lepel voorzichtig de banaan-helften uit de pan, ze moeten niet breken. Leg ze op een ontbijtbord.
Schep twee lepels kwark of yoghurt naar keuze naast de banaan en lepel er de granola over. Druppel er eventueel nog wat honing over, en geniet van dit heerlijke ontbijt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.