Linguine met zoete tomaatjes, olijf en parmezaan

Deze simpele pasta is zo waanzinnig lekker, en wanneer je het op een zonnige dag eet aan de tuintafel waan je je in mediterrane oorden. Heerlijk !!

Je hebt nodig voor vier personen:
320 g linguine
4 el extra vergine olie
750 gram zoete snacktomaatjes overdwars in tweeën gesneden
2 grote tenen knoflook gehakt
16 groene olijven in plakjes
5 takken verse tijm, geritst
1/2 bosje basilicum in reepjes gesneden
peper en zout
125 gram verse parmazaanse kaas geraspt
75 g geroosterde pijnboompitjes
optioneel: mozzerella

bereiding: verwarm de borden voor op 80 graden in de oven, of zet ze in een bak met heet water. Fruit de snacktomaatjes samen met de knoflook in drie el olijfolie twee minuten op middelhoog vuur. Kook de linguine intussen gaar volgens gebruiksaanwijzing. Voeg de tijm, en de olijfplakjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en roer er een 1 el olijfolie doorheen, de gesneden basilicum en wat zout. Schep er de saus doorheen en verdeel over de vier diepe voorverwarmde borden. Serveer met geraspte parmazaanse kaas en scheur er eventueel nog wat mozzerella boven.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.