Tussen alle kerstgerechten door eten we natuurlijk ook gewoon dagelijkse kost, en dat is zeker een dag in de week iets met peulvruchten. En omdat ik in mijn up moest eten heb ik het restje kikkererwten opgegeten en mooi aangekleed met wat kleur en fleur:
Voor 1 uppie
1 vegetarische Griekse rondo (AH)
2 x 1/2 el olijfolie
1 rode paprika in stukjes
4 bosuitjes gesnipperd gesnipperd
1/4 courgette in reepjes
1 klein teentje knoflook gehakt
1/2 rode peper gehakt zonder zaad, 1/4 door de schotel, 1/4 voor garnering
1/4 grote pot kikkererwten
Voor de yoghurtsaus:
2 el Griekse yoghurt
1/2 teentje knoflook geraspt
1 tl oregano
peper en zoet
Bereiding: bak in een koekenpan de groenten in 1/2 el olijfolie op halfhoog vuur gedurende 5 minuten. Intussen bak je in een ander klein koekenpannetje in 1/2 el olie de Griekse rondo. Dan de saus maken van de yoghurt, knoflook en oregano, peper en zout. Garneer met wat gehakte rode peper en bosui.
Heerlijk en makkelijk