Op veler verzoek ben ik weer begonnen om een aantal dagen een eetdagboek bij te houden. Alle gerechten zijn lekker puur en onbewerkt, en tussendoor vooral veel water, al dan niet met smaakmakers als komkommer, citroen of/ en munt.
Ontbijt: vanochtend de dag begonnen met overnightoats van 4 el havermout (35 gram) met 30 g pecannoten en zoveel plantaardige melk in een kommetje dat t net onderstaat.
s’ochtends in een vergiet uit laten lekken en een halve banaan doorgeprakt. Daarop wat mango en kersen.
Tussendoor veel water gedronken
Lunch: 1 dikke liefde & passie volkoren boterham geroosterd (zelf brood gesneden) ingewreven met half teentje knoflook, daar een trostomaat ontveld in blokjes op met wat verse basilicum, wat zeezout en besprenkeld met extra vergine olijfolie.
Tussendoor: veel water gedronken en cracker met wat overgebleven spread van Griekse yoghurt met ansjovis en oregano (recept)
avondeten: 1/4e portie Caponata (recept) met le Puy linzen en labneh (Griekse yoghurt 10% vet nacht uit laten lekken. Hier wat zeezout door en olijfolie en oregano over voor erbij
Dessert: watermeloen met een beetje feta
Tussendoor: koffie zwart met twee blokjes pure chocolade
Tussendoor: plakje 30 + kaas met appelstroop met water