Nodig voor 4 personen;
4 portobello’s
Olijfolie
Bakpapier
500 gram kastanjechampignons in stukjes gehakt
2 rode paprika’s in stukjes
4 bosuitjes in ringetjes
2 dikke tenen knoflook gehakt
25 gram roomboter
25 gram bloem
2 dl champignonbouillon afgekoeld
125 ml mascarpone
4 el madeira
Bosje gehakte peterselie
Voor de salade;
1 zakje rucola
4 el extra vergine olijfolie
1 el frambozenazijn
Gemalen peper en zout
250 gram oranje en rode romatomaatjes doormidden gesneden
Bereiding;
Verwarm de oven op 175 graden.
Snijd de steeltjes uit de hoeden van de portobello’s en vet de boven- en onderkant met een keukenkastjes in met olijfolie.
Bak de portobello’s 10 minuutjes in de oven.
Maak ondertussen de roux, smelt in een steelpan 25 gram boter en doe er de bloem bij.
Roer met een kleine garde op laag vuur een paar minuten. Doe er de afgekoelde bouillon in een keer bij en klop stevig door tot gebonden saus.
Gebruik je hete bouillon, dan scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen, anders krijg je klontjes.
Zet de saus weg.
Fruit in een wok op laag vuur de bosuitjes en knoflook glazig.
Zet het vuur hoog en voeg er de champignons en paprika’s bij en bak in een paar minuten gaar. Voeg er de saus bij en roer door de groenten.
Voeg er de madeira en gehakte peterselie bij, en proef of de ragout goed op smaak is.
Zet de portobello’s op borden en drapeer er de rucolasalade omheen samen met de halve oranje en rode romatomaatjes.