Salade van gegrilde rode paprika en haloumi

Haloumi, het is soms even zoeken, bij de kaasboer hebben ze het over het algemeen altijd, verder moeilijk verkrijgbaar in de supermarkt. Wel bij Turkse en Marrokkaanse winkels.
Tijdens de Griekse dagen bij de Lidl, was er een groot aanbod van Griekse kazen en heb ik snel een aantal stukken ingeslagen.
Gisteren aten we deze salade van gegrilde rode puntpaprika met eveneens gegrilde haloumi,

Nodig voor twee personen;
1 stuk haloumi à 250 gram in 5 plakken
2 rode puntpaprika’s in brede repen
50 gram gemengde bladsla

Dressing:
3 el extra vergine olijfolie
1 el balsamico van een goede kwaliteit
1/2 tl honing

Bereiding: drapeer de sla over twee borden. Grill de paprika in een ingevette grillpan aan beide kanten. Grill er daarna de plakken haloumi in, wees voorzichtig voor breken (vandaar dat je de haloumi in vijf, en niet in zes plakken moet snijden, de vijfde plak snijd je in tweeën)
Verdeel de gegrilde paprika en haloumi over de sla en klop een dressing van de olijfolie, balsamico en honing. Druppel de dressing over de salades
Wij aten er ieder een half meergranen broodje bij

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.