Sobanoodles met pittige Oosterse groenten, gamba’s en gepocheerd ei

Het pocheren van eieren gaat me hoe langer hoe makkelijker af, een kwestie van vaak doen zo blijkt. Dit gerecht barst van de vitaminen, en de erbij geserveerde sobanoodles op basis van boekweit is ook nog eens een erg gezonde versie van noodles. Het is een erg lekker, slank en kleurrijk gerecht.

Nodig voor vier personen:
voor de gamba’s:
1 el kokosolie met kokossmaak
500 gram gamba’s ontdooit en ontdaan van blauwe draadjes
2 gehakte tenen knoflook
1 klein rood pepertje gehakt
2 el gehakte koriander

voor de groenten:
2 el kokosolie met kokossmaak
4 rode puntpaprika’s in stukken gesneden
1 groene paprika in stukken
1 gele paprika in stukjen
1 courgette in repen
1 bos bosuitjes gehakt
2 gehakte tenen knoflook
4 el sojasaus
1 el honing
2 el limoensap
1 tl sambal
1/2 bosje koriander, gehakt
200 gram sobanoodles

voor de gepocheerde eieren :
4 eieren (zo vers mogelijk)
1 el azijn
1 klein kopje

Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: smelt de kokosolie in een anti-aanbakpan en bak de gamba’s op hoog vuur in twee minuten gaar samen met de knoflook rode peper en koriander. (beslist niet langer bakken dan twee minuten anders worden ze taai) Schep met een schuimspaan uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Ga nu verder met de groenten, smelt twee el kokosolie in de pan van de gamba’s en bak op hoog vuur al omscheppend de groenten gedurende vijf minuten. Voeg er de sojasaus, honing, sambal en limoensap aan toe, en schep op half hoog vuur de groenten door de saus. Zet het vuur uit en houd warm
Pocheer nu de eieren: vul een lage hapjespan met kokend water, breng aan de kook en zet het vuur zacht. Voeg er een el azijn aan toe. Tik een eitje boven een kopje! draai met een lepel een waterkolkje in het midden van de pan en laat het eitje in het water glijden en probeer met twee lepels het eiwit rond de dooier te houden. Laat het eitje drie minuten koken wanneer je de dooier zacht wilt houden. Schep na de kooktijd het eitje met een schuimspaan uit de pan en leg op een voorverwarmd bord en keg er aluminiumfolie op. Herhaal dit met nog drie eieren en leg op hetzelfde bord. Halverwege de kooktijd van het derde ei kook je vast de sobanoodles volgens gebruiksaanwijzing (meestal vier minuten, na drie minuten gaan proeven, al dente is het lekkerst, en drie minuten is meestal lang genoeg) Zet het vuur onder de groenten aan en schep er de gamba’s erdoorheen.
Serveren: verdeel de sobanoodles over de vier voorverwarmde borden, schep daar de groenten op met de gamba’s. Leg op ieder bord een gepocheerd eitje en verdeel er de gehakte koriander overheen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.