Nodig voor 4 personen:
300 gram pappardelle
1 bakje oesterzwammen in reepjes
4 portobello’s in repen
Olijfolie
40 gram roomboter
2 grote tenen knoflook gehakt
2 dl slagroom
1/4 champignonbouillontablet
Versgemalen peper en zout
1 bakje grote salie, 16 blaadjes apart houden, de rest fijnhakken
1 el citroensap
Parmazaanse kaas
Bereiding:
Bak de portobellorepen in 20 gram roomboter en houd warm in aluminiumfolie.
Bak de oesterzwammen samen met de knoflook versgemalen peper en zout en de reepjes salie bakken in olijfolie.
Blus de oesterzwammen af met de room en verkruimel er 1/4 blokje champignonbouillon boven en doe er een kleine juslepel kookvocht van de pasta bij en het citroensap.
Laat iets inkoken.
Kook ondertussen de pappardelle volgens gebruiksaanwijzing.
Bak in 20 gram roomboter de 16 blaadjes salie in een minuut aan beide kanten en schep voorzichtig uit de pan.
Giet de pasta af en schep er het oesterzwammenmengsel door. Verdeel over 4 borden, leg er de portobello-repen op en de salieblaadjes en raap er wat kaas over.