Kipfilet met pittige stroganoff

Kipfilet met pittige stroganoff

Kipfilet met pittige stroganoff

Deze kipfilet met pittige stroganoff is zalig !! Je serveert het met (volkoren) pasta en salade óf met geroosterde krieltjes uit de oven. Je kunt deze stroganoff saus ook met bief tartaar, ossenhaas of een andere malse biefstuk serveren. Ik serveerde er een gemengde salade bij
Voor meer stroganoff recepten kijk hier

nodig voor twee personen:

1 el olijfolie
25 g roomboter
2 kipfilets à 150 gram plat geslagen tussen plastic folie
1 groot vel aluminiumfolie
zout en peper

1/2 rode ui gesnipperd

1 teen knoflook geperst

250 g gemengde kastanje champignons schoongeboend,en gesneden

1 rode paprika in stukjes

1 flinke el tomatenpuree

1 volle theelepel Dijon mosterd

125 g crème fraiche

2 flinke tl gerookte paprikapoeder

1 flinke tl zoete paprikapoeder

snufje chilipoeder (naar smaak, wij doen altijd wat meer)

voor de pasta:
100 gram pasta

voor eventueel krieltjes uit de oven:
500 g krieltjes
vers gehakte rozemarijn
verse tijm

bereiding: kruid de kipfilets met peper en zout. Laat de olie met de boter heet worden in een anti aanbakpan en bak de filets om en om in tien minuten gaar.
Wikkel in aluminiumfolie.
In het bakvet bak je de ui, knoflook en paprika op hoog vuur gedurende vijf minuten. Voeg er nu de in plakken gesneden champignons aan toe en bak vijf minuten op hoog vuur tot ze bruin zijn. Bak nu de tomatenpuree mee, en voeg er de mosterd, paprika poeder, chilipoeder en crème fraiche aan toe. Verdun met heet water tot er een mooie dikke saus ontstaat.
Intussen bereid je de pasta naar keuze, of serveer er geroosterde krieltjes bij.
De krieltjes bak je dan met gehakte rozemarijn en tijm en zeezout in een oven van 200 graden. Door midden gesneden gemengd met wat olijfolie op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende een half uurtje.
Heerlijk met een gemengde salade van slamelange, gele paprikarepen, rode ui in halve ringen, groene halve olijven, parten tomaat en een dressing van 4 el olijfolie extra vergine, 2 el balsamico azijn, iets honing en wat zout en peper

Lekker ook als feestelijk gerecht met de feestdagen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.