Deze aubergine-burgers zijn afgeleid van deze aubergine-kroketten.Deze bak je dan gewoon in de koekenpan, en heb je de paneerlaag verder niet nodig.
Ingrediënten, voor ca 4 personen:
4 middelgrote aubergines
1 klein ei
120 g feta
30 g geraspte parmezaan
40 g paneermeel (zelf gemaakt) voor door de vulling
zout en peper
paneermeel zelf maken :
8 oude volkoren (casino)-boterhammen zonder korst
voor de dragon-mayonaise:
1 el mayonaise
2 el volle Griekse yoghurt
1 geperst teentje knoflook
gemalen peper
2 volle gehakte el verse dragon of 1 el gedroogd
(voor)bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de aubergines rondom in met een vork. Bak ze 60 minuten of tot ze verschrompeld en licht zwartgeblakerd zijn aan de buitenkant. Laat ze afkoelen.
Schep het vruchtvlees uit de aubergines en neem niets van de zwarte schil mee. Leg het vruchtvlees in een theedoek en knijp de aubergines goed uit, tot er nog maar een bijna geen vocht meer afkomt
Doe de aubergine in een grote kom en prak er de gare aardappel, ei, feta, Parmezaanse kaas, zout en peper door, het moet goed op smaak zijn. Meng er het broodkruim door zodat het mengsel stevig in model blijft.
Zet koel weg om op te stijven.
Ik gaf er een dragon-mayonaise bij.
paneermeel bereiding: leg de ontkorste boterhammen gedurende 25 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven van 160 graden, waarna je ze tot paneermeel maalt in de keukenmachine of hakmolentje.
dragon-mayonaise bereiding: klop voor het sausje alle ingrediënten door elkaar en zet weg tot gebruik.
bereiding: maak mooie schrijven naar gewenste grootte en bak ze in zes minuten om en om bruin in de olijfolie in een anti-aanbakpan.
Lekker met een salade, de dragonmayonaise en bijvoorbeeld in de oven gebakken aardappeltjes, maar ook op een bolletje niet te versmaden.