Heerlijke zelfgemaakte vegetarische balletjes- & burgerparade

Maak eenvoudig je eigen vegetarische balletjes en burgers

Veel mensen willen wat minder vaak vlees eten en vinden het niet altijd makkelijk een alternatief te bedenken. Men grijpt dan al snel naar een vegetarische schijf of -balletjes. Niks mis mee natuurlijk, maar zelf maken, mits niet teveel werk, is nog altijd lekkerder en minder zout.

Vegetarische balletjes met kruidensaus
Je kunt dit recept ook gebruiken voor vegetarische burgers of heb je meer zin in een lekkere vegetarische lunch? Maak dan dit broodje bal.
Een wit tijgerbolletje met lekker aangemaakte sla, zelfgemaakte balletjes, en kruidensaus.
Wil je niet de rest van de dag als muurbloempje doorbrengen, laat de knoflook dan achterwege.

Linzenburgers met avocado, wasabisaus, en zoete aardappelfriet met gekaramelliseerde witlof

Vegetarische burgers zelf maken is vele malen lekkerder dan kant-en-klare exemplaren kopen. Het is alleen wel even uitvogelen om de juiste bite te krijgen en de smaak lekker hartig. Dat is me met deze linzen-oete-aardappelburger goed gelukt: mooi stevig, goede bite en heerlijk pittig van smaak. Dankzij deze tips om de burgers minder vochtig te krijgen ging het nu dus helemaal goed. Bloem kwam er daardoor niet eens meer aan te pas, zodat je niet zo’n melige schijf krijgt. Door de linzen en de zoete aardappel twintig minuten in de oven te bakken, worden de linzen droger en vol van smaak, en de zoete aardappel gaar maar niet te vochtig..

Linzenballetjes met spinaziesalade van geblancheerde zeekraal, gestoofde zoete tomaatjes en aardbeien

Deze linzenballetjes van Joke Boon uit haar prachtige kookboek ‘Koken met kleur’ is een leuk recept, je kunt er ook heel goed vegetarische burgers van maken door de stevige constitutie, heerlijk ook met de currypasta. Ik combineerde deze balletjes met salade met zeekraal die manlief ooit op de kookclub had gegeten, toen met gamba’s, maar nu gecombineerd met de roergebakken spinazie en de linzenballetjes.
Erg lekker !!

De ultieme bietenburger uit het Vegatopia kookboek

Ik maakte voor jullie ‘De Ultieme Bietenburger’ uit het Vegatopia-kookboek, deze maakte ik met een gemengde salade en wat verse frieten uit de oven. Het sausje is van mezelf.
Erg lekker en fris van smaak.

 

 

Spaghetti met gehaktballen van aubergine, walnoten en kastanje-champignons

Het ziet er zo lekker uit op het bord, en dat was het ook, deze spaghetti met ‘gehaktballen’ van aubergine, walnoten en kastanje champignons.
De gehaktballen komen uit het kookboek ‘Love & Lemons’.
Een lekker recept, het ‘gehakt’ is erg smakelijk en ook een idee om vegetarische burgers mee te maken.

 

Thaise kikkererwten-gerstkoekjes met frisse paprikasaus

Het zijn lekkere burgers maar het is wel nodig hier een lekkere saus of een frisse salade bij te eten, anders is het wel wat aan de droge kant.
De saus in het recept bestaat uit 1 rode paprika, 1 el ahornsiroop en 1 el rijst-azijn. Ik heb hier extra aan toegevoegd: 4 grote puntpaprika’s, 2 gehakte tenen knoflook, 1 el honing, 2 el rijst-azijn en een flinke scheut ketchup.
Dit recept is voldoende voor 4 personen, wij aten dit met zijn drieën, met 750 gram verse sperziebonen. Komkommersalade zou er ook heerlijk bij smaken.
Zo met de ruime hoeveelheid paprikasaus een heerlijk gerecht.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.