Zoete aardappelrösti met koriander-room

Zoete aardappelrösti met koriander room

Deze zoete aardappelrösti met koriander room kun je combineren met een salade met vegetarische schnitzel. Wij eten het ook wel eens met gestoofde prei. Natuurlijk kun je deze rösti ook in de pan bakken, alleen worden ze dan wel wat vetter door de olie. Je kunt rösti ook zonder bloem en ei bakken, zoals je hier kunt zien. Ook dit recept met zoete aardappelrösti is erg lekker
Rösti is een gerecht wat zijn oorsprong heeft in Zwitserland.

nodig voor 4 personen:
800 gram zoete aardappels
4 lente-uitjes
2 eieren
100 gram bloem
zout en peper

voor de koriander room:
4 el crème fraiche
1 bosje koriander
1 el limoensap
rasp van 1/2 limoen
bakpapier
optioneel: een bakring

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappels en rasp deze op een grove rasp. Snijd de lente-uitjes in ringetjes, en meng samen met de bloem, de zoete paprikapoeder en de -aardappelrasp. Klop de eieren los en roer door de zoete aardappelmassa. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en vet deze in met olie. Vorm 12 rösti-cirkels door middel van de bakring op de met bakpapier beklede bakplaat en druk goed aan. Bak de rösti 25 minuten in een oven van 200 graden tot ze gaar, en een beetje knapperig zijn.
Voor de koriander-room: hak de koriander fijn en meng door de crème fraiche. Roer er een el limoensap door samen met de limoenrasp en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zout.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.