Zoete aardappelrösti met koriander-room

Deze zoete aardappelrösti is erg lekker in combinatie met de koriander-room die heerlijk fris is door de limoen.

Nodig voor 4 personen:
800 gram zoete aardappels
4 lente-uitjes
2 eieren
100 gram bloem
2 el zoete paprikapoeder
versgemalen zout en peper
4 el crème fraiche
1 bosje koriander
1 el limoensap
rasp van 1/2 limoen
bakpapier
optioneel: een bakring

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappels en rasp deze op een grove rasp. Snijd de lente-uitjes in ringetjes, en meng samen met de bloem, de zoete paprikapoeder en de -aardappelrasp. Klop de eieren los en roer door de zoete aardappelmassa. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en vet deze in met olie. Vorm 12 rösti-cirkels door middel van de bakring op de met bakpapier beklede bakplaat en druk goed aan. Bak de rösti 25 minuten in een oven van 200 graden tot ze gaar, en een beetje knapperig zijn.
Voor de koriander-room: hak de koriander fijn en meng door de crème fraiche. Roer er een el limoensap door samen met de limoenrasp en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zout.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*