Weer eens een inkijkje in mijn dagelijks menu, ik ben de dag begonnen met:
ontbijt: van havermout en gebakken banaan, hiervoor had ik 50 gram havermout een avond van tevoren aangevuld met een kopje water, dit een nacht afgedekt op het aanrecht laten staan en er de volgende ochtend een gebakken appeltje door gedaan met wat honing, handje walnoten en kaneel.
Tussendoor: water
Lunch: omelet van twee geklutste eieren met roergebakken groenten, hiervoor een kwart courgette en een halve rode paprika in stukken, een handje tomaatjes doorgesneden, dit fruiten in wat olijfolie. Giet er de geklutste eieren over en verkruimel er een stukje feta boven. Laat op matig vuur met deksel op de pan stollen.
Lekker met wat kiemgroente met een halve avocado in repen met wat vinaigrette.
Hierbij dronk ik jus’d’orange van twee uitgeperste sinaasappels
Tussendoor: handje pecannoten met rozijnen met water
Diner voor 4 pers: linzenburger van 400 gram bruine linzen, 4 el havermout, 4 el speltbloem, 1 gesnipperde sjalot, 1 geperst teentje knoflook, peper, 2 el ketchup 1 tl sambal. Dit mengsel fijnmalen in keukenmachine.
Hier vier schijven van maken (kan enorm plakken, desgewenst er meer bloem doordoen) en bestrooien aan weerskanten met bloem.
Laat ze steviger worden in de koelkast gedurende een kwartier.
Deze burgers bak je twintig minuten in een oven van 200 graden, dan worden ze heerlijk knapperig, ik serveerde ze met wat kiemgroente met zongedroogde tomaatjes een zelfgemaakt knoflooksausje met verse kruiden (peterselie en bieslook)
Erbij in de oven gebakken parten aardappel, 800 gram aardappels omschudden met gehakte rozemarijn, geperste teen knoflook, 3 el olijfolie en zout. Verdeel de aardappelparten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze drie kwartier in een oven van 200 graden. Leg er de laatste twintig minuten de linzenburgers bij met behulp van een spatel.
Serveer met een salade en de knoflooksaus
Tussendoor: koffie met een volkorenkoekje en water