Dagmenu 25

Mijn ontbijt; Vandaag de dag begonnen met havermoutse pap (nacht in amandelmelk laten weken) met tuttifrutti, verse abrikozen en wat gedroogde pruimen en daaroverheen wat honing en een handje amandelen. Wat het voordeel is van een ontbijt met havermout is dat je er heel goed mee de de ochtend doorkomt zonder trek.
Ik neem s’ochtends dan ook nooit wat tussendoor en drink over de dag verdeeld zo’n 11/2 liter water.

Lunch;
Ondanks dat ik geen trek had heb ik om 13.00 een lunch genomen van twee speltboterhammen, een met een gebakken eitje en een met wasabi mayonaise met daarop een halve avocado en wat limoensap gedruppeld.

Tussendoor;
Ook s’middags heb ik eigenlijk nooit trek, toch neem ik vaak wat yoghurt of iets dergelijks, vandaag was dat een handje aardbeien en een stukje kaas

Diner;
Een groene pasta met: 1 kilo zoete roma tomaatjes doormidden gesneden.
De tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat spreiden, met wat olijfolie besprenkelen en met wat zeezout bestrooien en leg er 4 tenen knoflook in de vlies bij.
In het midden leg je 250 gram ricotta. Rooster deze schotel samen met de tomaten in de oven 30 minuten op 200 graden. De ricotta wordt op deze manier heel lekker van smaak en kleurt iets bruin.
Wanneer de roostertijd voorbij is de helft van de tomaatjes samen met de uit hun vliesjes gedrukte knoflooktenen pureren met de staafmixer.  De andere helft van de tomaatjes verdeel je straks over de pasta.
Wanneer de pasta klaar is versgehakte basilicum  door de tomatensaus roeren en op smaak brengen met peper en zout.
De tomatensaus is heerlijk zoet. Roer de gare pasta door de tomatensaus, verdeel over vier borden verdeel de ricotta erover en leg de andere helft van de gegrilde tomaatjes op de pasta. Verdeel er wat verse basilicum over en eventueel, als je dat hebt wat basilicumolie.

Het dessert was verse aardbeien met een restje ricotta met daarop de munt

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*