Deze cake is geschikt voor bij de thee, koffie, als ontbijt of tussendoor. Hij smaakt heerlijk naar appeltaart. Het is de bedoeling dat je hem ook als ontbijt kan eten, zo is het ook bij mijn vorige cake’s.
Voor sommige mensen is het wennen om dergelijke cake bij de koffie te krijgen in plaats van een plak roombotercake.
Wij willen dagelijks wel graag iets lekkers bij de koffie, maar liever geen extra vet op onze buik kweken.
3 eieren
1 banaan (2 voor een smeuïger exemplaar, toen ik hem nog eens maakte vond ik 2 erdoor nóg lekkerder)
12 gedroogde vijgen (in stukjes steeltjes verwijderd) of kleine 14 dadels
2 grote lepels kokosolie
1 grote lepel honing
200 gram speltmeel
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
4 grote appels( jonagolds of goudreignet) in stukjes
Bereiding: pureer de eieren, banaan, vijgen, kokosolie en honing tot moes. Schep er het speltmeel, kaneel, bakpoeder en stukjes appel door. Stort in een ingevette flexibele cakevorm en bak 60 minuten in een oven van 180 graden