Aardappeltaartjes en salade met gerookte forel

Aardappeltaartjes met salade en gerookte forel

Manlief heeft laatst voor mij gekookt. Onder andere deze heerlijke hartige aardappeltaartjes met salade met gerookte forel.
De aardappeltaartjes kun je al ruim van te voren voorbereiden, evenals de dressing voor de salade. Voor meer taartjes kun je hier terecht.

300 g iets kruimige aardappels (2 aardappels à 150 g of 3 van 100 g)
2 of 3 vellen aluminiumfolie (welke je net om de aardappels kunt wikkelen)
120 g zachte geitenkaas
2 lente-uitjes, in dunne ringen
6 walnoten fijn gehakt
peper & zout
4 plakjes bladerdeeg
2 el koffiemelk
bakpapier

extra nodig:
kleine ovenschaaltjes
of muffinvorm

bereiding: laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Wikkel de aardappels apart van elkaar in de velletjes aluminiumfolie, met de glimmende kant naar binnen en pof de aardappels in 20 minuten op 180 graden net niet helemaal gaar. Laat ze iets afkoelen.
Snij de aardappels in blokjes en doe in een kom, hussel de blokjes om met peper en zout en brokkel er 3/4 van de geitenkaas doorheen.
Snijd de lente-uitjes fijn en hussel deze er ook doorheen.
Knip vier velletjes bakpapier van de zelfde grootte als de bladerdeegplakje, leg het bladerdeegplakje met de bebloemde kant kruislings op het bakpapier en druk deze in een muffinvorm met niet te kleine holtes (zie foto) of klein ovenschaaltje.
Verdeel de het aardappel/ geitenkaasmengsel over vier ovenschaaltjes, of vier met bladerdeeg beklede muffinvormpjes. Verdeel daar de rest van de geitenkaas over. Kwast de randen van het deeg in met wat koffiemelk, hier wordt het mooi bruin van.
Bak de aardappeltaartjes twintig minuten in een oven van 180 graden mooi bruin en krokant.

nodig voor de salade met gerookte forelfilet:
1/2 zak gemengde sla van 75 g
1 stronkje wit- of roodlof in repen
1 klein Elstar appeltje in dunne schijfjes bedruppeld met wat citroensap
125 g gerookte forelfilet (lidl)
2 bosuitjes in dunne ringetjes

voor de dressing:
2 el. crème fraîche
1 el. mayonaise
2 el. gehakte dille
1/2 el limoensap
zout en peper
snufje suiker

bereiding: roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met met peper en zout. Schep de witlof, gemengde sla en bosui om met de balsamico dressing. Verdeel daar de appel en gerookte forelfilet over. Lepel er iets van de dressing over en serveer met bijvoorbeeld bovenstaande aardappeltaartjes.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.