Penne met oesterzwammen in pittige roomsaus

Heerlijk is deze penne met oesterzwammen in pittige roomsaus. Het is een makkelijk gerecht wat snel in elkaar te flansen is na een drukke werkdag.
Dat is toch zoals drukbezette mensen het het meest ideaal vinden, een gerecht wat lekker, snel, niet te moeilijk en toch gezond is.
Voor de kruiden nam ik een bakje verse Italiaanse kruiden, handig omdat daar zowel salie, rozemarijn en tijm in zit. Vind je verse kruiden teveel gedoe, neem dan gedroogde Italiaanse kruiden.
Ik zal jullie verder niet vervelen met wetenswaardigheden over de oesterzwam. Maar voor wie daar graag even de tijd voor neemt, hier wat wetenswaardigheden over deze vlezige zwam.
Ben je benieuwd naar meer inspiratie op pastagebied? dan geef ik je hier wat suggesties

nodig voor twee personen:
voor de oesterzwammen in pittige saus:
2 el olijfolie extra vergine
1 kleine ui
1 teen knoflook
1/2 rode peper zonder zaadjes (of 1/2 tl sambal)
250 g oesterzwammen
125 g crème fraiche
1 takje rozemarijn de naadjes
3 takjes tijm geritst
4 blaadjes salie
(of neem gedroogde Italiaanse kruiden)
zout & peper

voor de penne:
150 g penne

voor de garnering:
40 g geroosterde pijnboompitjes
50 g geraspte Italiaanse kaas naar keuze

bereiding oesterzwammen in pittige saus: borstel de paddestoelen schoon en scheur ze grof. Snipper de ui en hak de knoflook, de peper en de kruiden. Verhit olie in een anti-aanbakpan en fruit er de ui, knoflook en peper in op matig heet vuur. Voeg er de kruiden en de oesterzwammen aan toe en zet het vuur hoog. Bak de oesterzwammen een minuut of twee, en voeg er dan de crème fraiche aan toe. Verdun met wat heet water tot je een mooie sausdikte krijgt. Breng op smaak met zout en peper.

bereiding penne: kook intussen de penne volgens gebruiksaanwijzing.
Giet af en roer er de saus met oesterzwammen door.

serveren: giet kokend water in twee diepe borden om voor te verwarmen.
Droog de borden uit en verdeel er het penne-gerecht over.
Serveer met de pijnboompitjes, wat achtergehouden rode peper en de geraspte kaas.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.