Deze lunch van sushi is lekker snel te maken, want je hoeft er geen rolletjes van te maken, wat altijd de grootste tijdrover is met sushi. Je doet bij dit recept gewoon alles bij elkaar op een bord en laat iedereen naar believen pakken. Lekker simpel dus,
Nodig voor 2 personen;
150 gram Sushirijst
1 el chinese rijstazijn
1 tl basterdsuiker
300 gram kraakverse rauwe zalm in dunne plakjes
8 krabsticks in sliertjes gesneden
1 avocado in overdwars gesneden plakken
1/2 bakje wakamé (zeewiersalade)
1/2 komkommer zonder zaadlijst in dunne repen
voor de wasabi-mayonaise:
11/2 dl mayonaise
1/2 el wasabi
erbij:
sojasaus
wasabi
ingelegde gember
wakamé
garnering:
zwart sesamzaad
Kook de Sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Verdeel de sushirijst over een of twee borden en schik er de komkommerrepen, krabsticks en avocado op, zo ook de rauwe zalm. Garneer met zwart sesamzaad.
Serveer er de wasabimayonaise bij, de sojasaus, de pure wasabi en de ingelegde gember.