Een erg lekker en zomers gerecht. Wat je over hebt eet je de volgende dag gewoon lekker als lunch.
Ook lekker trouwens bij een BBQ
Nodig voor 4 personen:
200 gram quinoa gekookt en afgekoeld
1 rode puntpaprika in stukken
1 gele paprika in stukken
1 oranje paprika in stukken
1 courgette in halve schijfjes
1 vel bakpapier
3 el olijfolie extra vergine
1/2 bakje gedroogde tomaatjes (koeling versafdeling)
2 handen gekleurde snacktomaatjes doormidden gesneden
120 gram geitenkaas
150 gram uitgelekte, en afggespoelde donkere linzen uit blik bonduelle (met een bite) AH
2 el citroensap
1/4 bakje kiemgroenten
voor de spinazie:
1 zak spinazie van 450 gram
2 el olijfolie
iets zout
paar zongedroogde tomaatjes ter garnering
voor het sausje:
8 el Griekse yoghurt 2% vet (Lidl)
1 el crème fraiche
1 el citroensap
1 geperste teen knoflook
2 el gehakte peterselie
1 el gehakte munt
(voor)bereiding: een uur voor de bereiding van de salade grill je de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat in een oven van 200 graden gedurende dertig minuten.
bereiding: schep (maar houd van alles wat achter voor garnering van de salade)
in een grote schaal de quinoa, gegrilde groenten, gedroogde tomaatjes, de gekleurde gehalveerde tomaatjes, de linzen en de geitenkaas grof verbrokkeld door elkaar. Schep er het citroensap door.
Garneer met wat achtergehouden ingrediënten voor de salade en de kiemgroenten.
Zet de salade koel weg.
de spinazie: Roerbak de spinazie in de olijfolie tot het net geslonken is. Bestrooi met iets zout en schep op een mooi bord.
het sausje: klop een sausje van de Griekse yoghurt, de crème fraiche, de gehakte kruiden, de knoflook en het citroensap en laat intrekken.
serveren: zet alles bij elkaar op tafel