Dagmenu 8

Dit is niet echt een dagmenu maar meer een allegaartje van lekkere gerechten

Van onder andere:
Een pompoensoep (kilo in de oven geroosterde pompoen samen met pond tomaten, 5 tenen knoflook, rozemarijn en tijm en zeezout, 40 minuten in oven, op 200 graden, pureren met blik kokosmelk en kokend water tot nog iets lobbig) met pot uitgelekte kikkererwten.

Als dessert aten we er een dubbelgeslagen boekweit-pannenkoek (200 gram boekweitmeel kloppen met 2 eieren en soyamelk tot flensjesbeslag) bak er pannenkoeken van en houd warm op een bord onder alufolie in een oven van 100 graden serveer met gebakken ringen goudrenetten, hiervoor met appelboor klokhuis verwijderen, schillen en in ringen snijden. Bak deze in olijfolie met kaneel.
Serveer deze appelringen op de in vieren geklapte boekweitpannenkoeken.
Serveer met appelstroopsaus, hiervoor 8 grote lepels appelstroop verwarmen.

Een lekkere linzenschotel (300 gram Franse linzen koken vlgns gebruiksaanwijzing)
hierbij 4 stengels bleekselderij, bos bosuitjes, rode paprika roergebakken in een wok, hier 1/2 limoen boven uitknijpen, en fijngehakte peterselie, doe er de gare linzen door. Met daarop een zalmfilet (1 uur gemarineerd met een mengsel van 1/2 uitgeperste limoen, zoete paprikapoeder, zout, peper en een uitgeperste teen knoflook) en 10 minuten grillen in de oven

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.