Deze pasta is voor verwende apen, spaghetti met romige saus van artisjokken en coquilles. Maar oh zo lekker !
Ze verkochten enige tijd vers bereide artisjokken bij de AH in bakjes in de koeling, à 250 gram. Maar je kunt ze ook in een potje kopen, maar koop ze dan wel bij een (groente)speciaalzaak. Anders loop je het risico op te zure artisjokken en deze zijn minder geschikt voor deze saus. Goed alternatief zijn deze of deze van de ah.
Er zit aan de artisjokken al veel smaak,dus wees zuinig met zout.
Ben je nieuwsgierig naar meer pasta-recepten? kijk dan eens hier.
Voor deze spaghetti met romige saus van artisjokken en coquilles heb je nodig:
voor vier personen:
350 g spaghetti
50 g roomboter
16 coquilles vers of diepvries
1 bakje artisjokken à 250 g
125 ml slagroom
peper en zout
garnering:
gehakte peterselie
parmezaanse kaas
!! Verwarm vier diepe borden door er kokend water in te schenken
bereiding pasta: kook tijdens de bereiding van de coquilles vast de spaghetti
bereiding saus: bak de coquilles slechts een minuut per kant bruin in de boter. Haal de coquilles uit de pan en houd ze warm verpakt in aluminiumfolie. Snijd de artisjokken in stukjes en fruit deze samen met de knoflook in het vet van de coquilles. Maal er verse peper over en iets zout. Doe er de room bij en laat iets inkoken.
verder met de pasta: giet de gare pasta af, doe terug in de pan en roer er de artisjok-saus doorheen. Schep de pasta in verwarmde borden. Verdeel er de coquilles of gamba’s over en serveer met de parmezaanse kaas.
groentetip: geroosterde worteltjes uit de oven.