Carpaccio van mango met passievrucht en rode peper

Dit kleurrijke dessert bestaat alleen uit mango, passievrucht en rode peper. Rode peper haalt de heerlijk zoete smaak van de mango naar boven.
Ik wilde een dessert maken ter afsluiting van een vijf-gangen-menu wat voor het grootste gedeelte bestond uit groenten.
Daar hoorde natuurlijk, zeker op een gewone doordeweekse dag, een dito dessert bij.
Wat over was van de mango heb ik, met havermout en passievrucht nog een heerlijk ontbijt gemaakt voor vanochtend. Receptje volgt.

Nodig voor 2 personen:
1 rijpe mango welke nog wel stevig aanvoelt
2 passievruchten
1/3 rode Spaanse peper zonder zaadjes gehakt

bereiding: schil de mango, snijd deze aan weerskanten met een scherp mes in dunne plakken en schik als carpaccio over twee mooie borden. Lepel er per persoon een passievrucht bovenuit en verdeel er de Spaanse peper over.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.