Deze snelle kip piripiri is een variant op dit recept. De nasi goreng kuning smaakte er heerlijk bij. We hadden die middag een heerlijke lange wandeling achter de rug in het prachtige natuurgebied wat Drunen rijk is. s’Middags had ik voor ons als lunch verse tzatziki gemaakt, een Griekse salade, en daarbij een fles sprankelende?fruitige Cava opengetrokken. Heerlijk genieten in het zonnetje en je wanen in Griekse oorden, die er waarschijnlijk niet in zullen zitten dit jaar. Dan het sfeertje maar nabootsen in eigen tuin.
voor de kip piripiri:
400 gram kippendijen
1/2 el sambal oelek
1 geperste teen knoflook
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl paprikapoeder
1/2 el gedroogde oregano
zout
1 el milde olijfolie
2 el citroensap
voor de nasi:
150 g basmatirijst
1 rode ui gesnipperd
1 geperste teen knoflook
1 tl nasi goreng kuning (zie foto) te koop bij de Toko
voor de salade:
1/2 mango in blokjes
1/2 komkommer in stukken, ook het zaad
sap van 1/2 kleine citroen
1 el mango chutney
1/2 rode peper gehakt zonder zaad
erbij:
400 g snijbonen gesneden in ruitjes
15 g roomboter
zout of aromat (zonder toevoegingen)
bereiding snelle kip piripiri: hussel de ingrediënten voor de kip door elkaar en besmeer er de kip mee in een passende ovenschaal. Zet de schaal een half uur in een oven van 225 graden.
(voor)bereiding nasi: kook de basmatirijst voor volgens gebruiksaanwijzing, giet af en laat uitstomen in een zeef.
bereiding salade: hussel de mango met de komkommer, mango-chutney, peper en citroensap door elkaar en zet weg.
bereiding snijbonen: kook de bonen gaar tien minuten voor einde roostertje kip. Schud om met de boter en het zout of aromat.
!! Verwarm twee borden voor in een gootsteen heet water !!
bereiding nasi: verhit de olie in de pan, bak de ui samen met de knoflook en kruidenkasten voor nasi gedurende vijf minuten op hoog vuur in een anti-aanbakpan. Doe er nu de gare rijst bij het ui-mengsel in de pan en bak op hoog vuur mee tot iets gekleurd.