Heerlijke contrasterende smaken, geeft dit gerecht van geroosterde aubergine met saffraan-yoghurt Dit voorgerecht wat ook heel goed dienst doen als hoofdgerecht, in dat geval de hoeveelheden verdubbelen. Ik heb dit gerecht gemaakt naar een recept van Ottolenghi.
Voor 2 pers;
2 kleine aubergines (in dikke plakken à 2 cm gesneden)
2 el geroosterde pijnboompitjes
Handvol Granaatappelpitjes
10 mooie basilicumblaadjes
grof zeezout en zwarte peper
Saffraanyoghurt;
1 buisje saffraan
112/ el heet water
100 ml Griekse yoghurt ongeveer
1/2 teentje knoflook gehakt
1el citroensap
11/2 el olijfolie
Bereiding:
Laat voor de saus de saffraan 5 minuten in een kommetje met het hete water trekken. Giet het geheel in een schaal met daarin de yoghurt, knoflook, citroensap, olijfolie en wat zout. Klop alles met een garde tot een zachtgele saus,
Proef of er nog saus bij moet en zet minstens 3 dagen in de koelkast. (Hebben wij niet gedaan, de vlgnd keer proberen)
Verhit de oven op 220 graden. Leg de plakken aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat bestrijk beide zijden met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze 20/25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Schik de plakken aubergine op twee mooie borden en laat elkaar een beetje overlappen. Sprenkel de saffraanyoghurt eroverheen, bestrooi met de pijnboom-en Granaatappelpitjes en schik er de basilicumblaadjes op.