Gnocchi met wilde spinazie verse tomatensaus en parrano-kaas

Gnocchi met wilde spinazie verse tomatensaus

Deze gnocchi met wilde spinazie verse tomatensaus is niet moeilijk te maken en is heerlijk in combinatie met grana padanokaas. Gnocchi (spreek uit njokkie)zijn een soort ovale balletjes gemaakt van aardappels en bloem. De aardappelen worden gekookt en fijn gestampt of door een pureeknijper gedrukt, met ei, bloem en wat zout gekneed en dan even twee minuten gekookt. Ik maakte gnocchi met wilde spinazie, verse tomatensaus en parrano-kaas.

De gnocchi zijn klaar als ze komen boven drijven. Ze worden meestal geserveerd met een saus van tomaten en geraspte kaas. Ik maakte er een verse tomatensaus bij waar ik zelfgemaakte groene pesto aan toe voegde, en combineerde de gnocchi verder met roergebakken wilde spinazie en geraspte parranokaas.
Vandaag maakte ik het weer, voor mezelf, want het is zó lekker !!
Voor meer pastarecepten kijk eens hier.
Voor deze gnocchi met wilde spinazie en verse tomatensaus heb je nodig:
voor vier personen:

voor de gnocchi:
500 g kruimige aardappels
1 el groene pesto
1 eidooier
125 g bloem of 00+ (extra fijn)
grof zeezout

voor de groene pesto:
4 handen verse basilicum
1/2 teen knoflook
1/2 el citroensap
35 g pijnboompitten geroosterd
40 g geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
4 el olijfolie extra vergine

voor de verse tomatensaus:
2 el olijfolie
8 mooie rijpe trostomaten of roma-tomaten
1 teentje knoflook
1 el verse groene pesto
1 flinke tl tomatenpuree
1 dl groentenbouillon

voor erbij:
2 el olijfolie
500 g wilde spinazie (lekkerder) gesneden of gewone bladspinazie

garnering:
vers geraspte parrano-kaas

(voor) bereiding gnocchi: kook de aardappels gaar en stamp fijn met een pureestamper. Laat even afkoelen en doe er de eidooier bij, de pesto en stamp erdoor, hierna doe je er de bloem bij en kneed dit tot een deeg. Wikkel in plastic folie en laat even een half uur rusten in de koelkast.

(voor)bereiding pesto: pureer in een hoge mengbeker de ingrediënten tot pesto.

(voor) bereiding tomatensaus: Ontvel de tomaten door ze aan de bovenkant in te kruisen en een halve minuut in kokend water te leggen. Trek de velletjes van de tomaten, en snijd de tomaten in blokjes. Pers de knoflook uit en fruit deze in een pan met dikke bodem op laag vuur samen met de tomatenblokjes inclusief het zaad. Voeg er de groentenbouillon bij en laat in twintig minuten inkoken. Doe er op het laatste moment de pesto bij. Stamp met een pureestamper de tomatensaus tot grove tomatensaus.Is de tomatensaus te dik, voeg er dan nog wat hete bouillon aan toe.
Laat eventueel afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast, of buiten wanneer het er koud genoeg voor is.

bereiding spinazie: roerbak de spinazie in de olijfolie, en breng op smaak met wat peper & zout.

!! verwarm vier diepe borden voor in een oven van 80 graden

bereiding gnocchi: verdeel het deeg in vier balletjes, rol er, op een met bloem bestoven werkblad dikke sigaren van,van 11/2 cm breed. Snijd ze in stukjes van twee centimeter en druk er met een vork ribbels in. Bestrooi ze met bloem.

bereiding gnocchi: breng water aan de kook en kook de gnocchi zolang tot ze boven komen drijven. Dit proces duurt ongeveer twee minuten.
Verwarm intussen de tomatensaus, en de spinazie.

serveren: verdeel de tomatensaus over de borden, daarop de spinazie en daarover de gnocchi. Garneer met de geraspte parrano-kaas.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.