Dagmenu 3

Het blijft toch wel mijn favoriete ontbijt hoor, overnight-oats uit de koelkast met vers fruit.
Heerlijk koel en fris op warme dagen, en in de winter warm je het zo even op in de magnetron.
Hiervoor 50 gram havermout met 35 gram pecannoten en walnoten, wat kokos en 150 ml amandelmelk een nachtje in de koelkast zetten.
Even met de staafmixer tot puree mixen, serveren in een kommetje of glaasje met blauwe bessen.

Tussendoor:
een glas kokoswater met sinaasappel en limoen en munt

Lunch:
watermeloensalade van watermeloen, feta, rode ui en rucola met een dressing van olijfolie extra vergine, wijnazijn en honing.
Erbij: humus met rode peper op een geroosterde volkorenboterham ingewreven met een half teentje knoflook.

Tussendoor:
mousserend water met munt limoen en sinaasappel en een volkoren rijstwafel met huttenkäse

Avondeten (voor 2 pers)
Kabeljauw uit de oven, met een topping van gehakte zwarte olijven, ansjovisjes (1/3 blikje) teentje knoflook en peterselie.
Hiervoor leg je 2 moten kabeljauwfilets in een ovenschaaltje, de topping verdeel je erover.
Hierover verdeel je dan kleine doormidden gesneden trostomaatjes.
Besprenkel met een goede olijfolie en zet de kabeljauwschotel 10 tot 15 minuten in een oven van 200 graden  (de vis moet nog wel glazig zijn van binnen, (houd rekening met de dikte van de vis)
Eet daar een pasta bij met een saus van 2 tenen gehakte knoflook, klein uitje, bosje verse salie 10 minuten gefruit in olijfolie, daarbij gehakte zwarte olijven, kappertjes, blik tomatenstukjes en een glas droge witte wijn.
Dit laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout en eventueel een klein theelepeltje suiker. Voeg een bos verse gehakte basilicum en peterselie toe. Kook de pasta beetgaar en giet af, roer deze door de saus en leg er voorzichtig de kabeljauwmoten uit de oven op.
Garneer met doorgesneden zwarte olijven, wat kappertjes, verse basilicumblaadjes en gehakte peterselie.

Tussendoor:
zwarte koffie met stukje chocolade

Tussendoor:
glas muntthee met niks erbij, klein handje chipjes en pinda’s met bronwater

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*