Drie in de pan van pompoen met dadelsiroop

Je kunt met pompoen heerlijke pannenkoekjes maken, ik maak ze heel af en toe voor het ontbijt. Toevallig hebben we vandaag net zo’n stukje over. Wel handig om dan de pompoen vast voor te koken de avond te voren. Scheelt je een hoop tijd.

Je hebt nodig voor 2 personen (6 stuks):
2 el olijfolie
300 gram pompoen in stukjes
100 gram speltbloem
1 tl bakpoeder
1 ei
zoveel soya-/amandel-/ gewone melk dat beslag lobbig wordt en niet te dun
honing naar smaak
eventueel een metalen ring
verse aardbeien of ander zacht fruit
honing om te besprenkelen
extra lekker: streepjes dadelsiroop (natuurvoedingwinkel)

Bereiding:
Kook de pompoen in 10 minuten gaar en pureer met een staafmixer, laat afkoelen.
Breek er een eitje boven en voeg de bloem toe en het bakpoeder. Klop er met een garde zoveel melk door dat het nog lobbig blijft, even een paar minuten laten rusten voor je begint te bakken.
Verhit kokosolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep meerdere bergjes beslag in de pan (dit gaat het beste met een metalen kookring) keer de pannenkoekjes en bak de andere kant.
Stapel ze op een bord en drapeer er de honing over, leg er de aardbeien langs.
De pannenkoekjes hebben door de zachte structuur veel weg van poffertjes.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.