Casserole van witte bonen in kruidige verse tomatensaus

Casserole van witte bonen in verse tomatensaus

Deze Casserole van witte bonen in verse tomatensaus maakte ik met aardappelpuree van zowel zoete- als gewone aardappels. De puree maakte ik lekker romig met crème fraiche. De casserole bestaat uit witte bonen, waarbij ik een heerlijk verse kruidige tomatensaus maakte met rozemarijn en oregano. Je  kunt er ook andere bonensoorten voor gebruiken, zoals kidneybonen of zwarte bonen.
Casserole betekent vrij vertaald braadpan, en daarmee dekt casserole de lading waar het stoofgerechten betreft. Je zou dus eigenlijk alle stoofgerechten casserole kunnen noemen. Meer gerechten met bonen vind je hier. 

nodig voor vier personen:
1 kilo zoete aardappels in kleine stukken
300 g kruimige aardappels in kleine stukken
peper en zout
1 el crème fraiche

voor de bonen in tomatensaus:
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 teen geperste knoflook
1 tl oregano
1 tak rozemarijn
1 bakje ‘verspilmenietjes’ lidl of blik tomatenblokjes van Mutti (ah)
1 tl suiker
1 pot witte bonen van 720 g (uitlekgewicht 680 g)

bereiding bonen in tomatensaus: fruit de gesnipperde ui en knoflook tienminuutjes zachtjes in de olijfolie, voeg er daarna de tak rozemarijn aan toe en de oregano en fruit even mee. Doe er de bak of blik tomatenstukjes bij en laat twintig minuten zachtjes stoven. Ga intussen verder met de zoete aardappelpuree.

bereiding zoete aardappelpuree: zet de aardappels op met een bodem water en breng aan de kook. Laat twintig minuten koken en stamp dan fijn met de crème fraiche, peper en zout.

serveren: serveer de casserole met de zoete aardappelpuree.

Erg lekker met komkommersalade van blokjes komkommer met wat azijn, suiker en peper

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.