Bruschetta met feta

Heerlijk is deze bruschetta met verse tomatensaus en oregano, feta en verse tomaatjes. Omdat ik zo gek ben op Griekenland en op het eten daar, laat ik graag de Griekse invloeden terugkomen in ons dagelijks menu.

Voor het recept van bruschetta heb je nodig voor 4 personen:
1 groot ciabatta brood

Voor de tomatensaus
extra vergine olijfolie
1 blik Italiaanse tomaten (Mutti AH)
2 tenen knoflook gehakt
1 tl oregano

Voor de topping:
125 gram feta
200 gram gekleurde Roma tomaatjes in plakjes
16 olijven in plakjes
verse basilicum

Bereiding:
Maak eerst de tomatensaus. Fruit de blik tomaten tegelijk met de knoflook en oregano op een laag vuur zet daarna het vuur hoger en laat indikken. Maak de saus fijn met een pureestamper. Snijd de ciabatta overdwars door en daarna door tweeën. Hol deze een beetje uit door er wat broodkruim uit te plukken, zodat een beetje schuitjes ontstaan. Vul de schuitjes met de ingedikte saus. Verdeel er de tomaatjes en olijven over en verkruimel daar de feta boven. Zet 20 minuten onder de ovengrill en bestrooi bij serveren met basilicum.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.